085 - 822 66 55 info@acma.nl
Strategisch advies - Patrick Kuster

Strategisch advies

ACMA is onderdeel van Wagenvoort Advies Compas. Wagenvoort Advies Compas heeft voor al haar bedrijven het motto: ‘’Compas van de Toekomst’’. Net als achter het roer van een boot heb je voor je onderneming ook een compas nodig. Wat is het punt op de horizon? Voor jezelf en voor de onderneming. En hoe ga je dit bereiken? Allemaal vragen die snel zijn uitgesproken, maar waarvan het lastig is om dit te beschrijven en eenduidig en helder te kunnen formulieren. Een beschrijving waarmee het voor jezelf en de medewerkers een concrete leidraad kan zijn. Waarom is dit van belang? Als je weet waar je naar toe wilt, zal het zo zijn dat je de ontwikkelingen ook in dat perspectief gaat zien. Als je ergens op gefocust bent, dan ga je dat eerder zien. Dit geldt ook voor het punt op de horizon. Als het punt op de horizon beschreven is, ga je kansen en mogelijkheden zien die versterkend gaan werken om de koers te verstevigen. Houd er rekening mee dat de koers nooit een rechte lijn is. Net als bij zeilen kun je niet continu met de wind in de zeilen van achteren blijven varen. Soms moet je ‘’tegen de wind in zeilen’’. Dat vergt stuurmanskunst en focus. Soms zet je twee stappen vooruit en moet je weer één stap terug zetten. In al deze situaties is het goed om het punt op de horizon te blijven zien, ondanks alle moeilijkheden of tegenslagen.

Behalve dat het voor jezelf en de onderneming van belang is om te weten waar je naartoe wilt, is het voor alle betrokkenen van groot belang. Vaak komen ook direct betrokkenen met goede ideeën om het doel te bereiken.

Het strategisch kader en de formulering hiervan is een rijpingsproces waar de adviseurs van ACMA ervaring mee hebben. ACMA helpt je hierbij om de strategie te bepalen en handvatten te geven voor de dagelijkse praktijk. Daarnaast komt dit periodiek ter sprake tijdens de bespreking van de jaarstukken. Maar ook bij bijzondere ontwikkelingen, bijvoorbeeld een financiering voor een bedrijfshal, overname van een ander bedrijf, of bij het opstarten van een nieuwe vestiging in Nederland of het buitenland.

ACMA heeft zelf de kennis in huis, of de adviseurs van ACMA schakelen één van de bedrijven van de Wagenvoort Advies Compas in. ACMA wil en kan dit compas voor jou zijn.