085 - 822 66 55 info@acma.nl
Managementadvies

Managementadvies 

Persoonlijk advies voor de ondernemer

Als ondernemer sta je iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen. Waar leg je de prioriteit? En hoe houd je het overzicht? Enkele keren per jaar is het dan ook goed om met mensen van buiten de onderneming van gedachten te wisselen. Dit houdt de geest van de ondernemer scherp en daarmee ook de koers en bedrijfsvoering van de organisatie. Onze medewerkers kijken vanuit een andere invalshoek naar de onderneming en ondernemer, waardoor ze een geschikte sparringpartner zijn. Dit kunnen wij omdat wij de ‘’klappen van de zweep’’ kennen. Wij staan zelf nog aan het roer van een onderneming. Hierdoor herkennen wij de vragen, problemen en de daarbij behorende uitdagingen. Door onze jarenlange werkervaring zijn wij in staat om samen met de ondernemer, hetgeen wat hij maakt, in perspectief te plaatsen. Daarnaast geven wij het concrete handvatten om alles in goede banen te leiden. Kortom, gesprekken met mensen met toegevoegde waarde.

Verbeteren van de bedrijfsprocessen

Hoe ontwikkelen de processen zich binnen jouw onderneming? En hoe verlopen de inkopen en de verkopen? Hoe is de administratie ingericht? Kan dit efficiënter en effectiever? ACMA heeft haar basis in de administratieve processen. Wij digitaliseren het hele proces van vastlegging van alle financiële stromingen binnen de organisatie. Ons uitgangspunt is dat de financiële vastlegging ondersteunend moet zijn voor de ondernemer en zijn onderneming.

Dankzij onze ervaring erkennen wij de trends. Bijvoorbeeld bij het beheer van debiteuren. Welke ontwikkeling zien we in openstaande vorderingen tot 30, 60 of 90 dagen. Zien we een verschuiving dat vorderingen langer open blijven staan? Dit zien we direct als de administratie up-to-date is. Onze werkwijze is simpel effectief.

Uitgangspunt van het verbeteren van de bedrijfsprocessen is dat de onderneming “in control” is van de ondernemer. Interne en externe ontwikkelingen krijgen minder kans om vat te krijgen op het bedrijf. De adviseurs van ACMA helpen je hierbij omdat wij jouw onderneming kennen en alle administratieve processen hier om heen.

Compas voor de Toekomst

ACMA is onderdeel van Wagenvoort Advies Compas. Wagenvoort Advies Compas heeft voor al haar bedrijven het motto: “Compas voor de Toekomst”. Wat is het punt op de horizon? Voor jezelf en de onderneming. En hoe ga je dit bereiken? Een goed compas kan hierbij helpen.

Behalve dat het voor jezelf en de onderneming van belang is om te weten waar je naar toe wilt, is het voor veel meer betrokkenen van groot belang. Voor medewerkers en financieerders is het eveneens een belangrijk compas voor hun doen en laten.

Het strategisch kader en de formulering hiervan is een rijpingsproces waar de adviseurs van ACMA ervaring mee hebben. ACMA helpt je hierbij om de strategie te bepalen en handvatten te geven voor de dagelijkse praktijk. Daarnaast zal dit periodiek ter sprake komen onder andere bij de bespreking van de jaarstukken.
ACMA heeft zelf de kennis in huis, of schakelt via één van de bedrijven van de Wagenvoort Advies Compas. ACMA wil en kan dit compas voor je zijn.

ACMA heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl. 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.